Telefon: 412 1 314 / 412 1 414

  • Telefon

    0552 418 52 41
  • Merkez Mh. Mareşal Fevzi Çakmak Cd.
    (Kaymakamlık Karşısı) No: 28/1/1
    Gölcük/KOCAELİ
  • Mesai Saatleri

    09:00 18:00
    Pzr: kapalı

Ağız ve diş temizliği sağlığımız açısından çok önemlidir. Dişlerimizi her gün düzenli olarak 2 kere ve yeterli süre boyunca fırçalamamız gerekir. Fırçalama esnasında yumuşak ve dairesel hareketlerle yukarıdan aşağıya doğru diş ve diş etlerimize masaj yapmalıyız. Diş fırçasının ulaşamadığı noktaların temizliği için ise diş ipi kullanmamız gerekir. Dişlerimizi düzenli temizlememizin yanı sıra altı ayda bir diş hekimine giderek kontrollerimizi yaptırmalıyız.

Ağız ve Diş Temizliğinin Önemi


Ağız ve diş temizliği sağlığımız açısından önemli olduğu kadar, toplumsal yaşantımızda da çok önemlidir. Ağız kokusu günlük yaşantımızda bizi sıkıntıya sokan problemlerden biridir. Dişlerin tam olarak temizlenmemesi, çürük dişler, diş taşları, yenilen besinler, bazı mide rahatsızlıkları ağız kokusuna yol açan sebeplerdendir.
 Diş eti kanaması da ağız sağlığımız açısından rahatsızlık verebilir. Dişlerimizin temizliğini ihmal edersek dişlerimizde bakteri plağı oluşur ve ilerleyen günlerde dişetlerimizde kızarıklık, iltihap, kanama ve ağız kokusu oluşabilir. Eğer bakteri plağı tam olarak temizlenmezse, bu diş taşlarının oluşumuna sebep olur.

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *